Geluk verdubbelt zich als je het deelt

De mooie levensverhalen van Monique Linders delen we nu ook via onze kanalen om jou te inspireren over hoe je ondanks tegenslagen in het leven toch vreugde kunt ervaren. Monique is coach van haar bedrijf leidinggeven aan jezelf en inspireert al duizenden mensen met haar verhalen over het leven.


Hier haar eerste blog GELUK VERDUBBELT ZICH ALS JE HET DEELT

Zoevend komt ze de lift uit rijden in haar knal blauwe scootmobiel. Ze heeft een roze baret op, draagt een fel groene jas én ze heeft haar voertuig versierd met plastic paarse rozen. Ik word als een magneet naar dit kleurrijke geheel toe getrokken.

Om mijn inkomen wat aan te vullen sta ik op deze Black Friday een Polaroid camera te demonstreren in een groot warenhuis. Ik loop naar haar toe en vertel haar over de foto actie. Afwerend houdt ze haar hand voor haar gezicht en zegt dat ze niet op social media wil verschijnen. Ik zak door mijn knieën, laat haar de camera zien en leg uit dat zij alleen de foto krijgt en niemand anders. Gratis!

Twijfelend kijkt ze me aan en vraagt: “Ben ik wel de moeite waard om op de foto te gaan?" Ik vertel haar wat voor aantrekkingskracht ze op me heeft en dat ik vrolijk word van haar verschijning.

Meteen breekt er een lach door op haar gezicht en ze zegt dat ze vroeger zelf zo graag foto’s maakte. Ze vertelt honderduit over de vele kiekjes die ze heeft gemaakt.

Haar lach verdwijnt wanneer ze zegt dat ze een herseninfarct heeft gehad en nu aan één kant verlamd is. Hoopvol vraagt ze of ze dit toestel met één hand kan bedienen. Samen kijken we of dat mogelijk is. Het lukt niet. Teleurgesteld geeft ze het toestel terug aan mij.

Plotseling gaat ze rechtop zitten in haar scootmobiel en vraagt met glinsterende ogen of het aanbod van die gratis foto nog geldig is. En hoewel ze zelf geen foto’s meer kan knippen kan ze wel een herinnering laten maken van onze bijzondere ontmoeting. Die foto maak ik uiteraard graag voor haar. Het wordt een prachtig plaatje. Ze legt de foto als een trofee op haar schoot. Zichtbaar blij bedankt ze me wel 3 keer en zoeft dan weer weg.

Soms gaat het in je leven anders dan dat je had verwacht. Je wordt ziek, raakt je baan kwijt of je lief vertrekt. Om de mooie momenten in je leven te kunnen blijven zien is niet altijd even gemakkelijk.

Deze mevrouw is voor mij een inspirerend voorbeeld in hoe zij, ondanks flinke tegenslag, oog heeft voor de kleine, eenvoudige geluksmomenten in haar leven en er zichtbaar van kan genieten. Het voelt voor mij als een toonbeeld van hoe geluk zich verdubbelt wanneer je het deelt.

Hoe verdubbel jij geluk?

moniquelindersDit verhaal is geschreven door Monique Linders. Monique is coach van haar bedrijf Leidinggeven aan jezelf en inspireert al duizenden mensen met haar verhalen over "hoe je ondanks tegenslagen in het leven toch geluk kunt ervaren".