Wil jij jouw kind gratis laten screenen op scoliose?

Scoliose is een verkromming van de rug die bij jonge mensen zichtbaar wordt in de groeispurt. Dit zorgt voor vervelende klachten nu en vooral later, zoals pijnlijke stijve rug en ademproblemen. De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is gestopt met de screening op deze vergroeiing, waardoor scolioses daarom vaak niet óf pas laat en dan in ernstige gevallen worden ontdekt.

prof legt uit

In april 2019 hebben wij het initiatief genomen tot het uitvoeren van een scoliose screening op basisscholen. BS De Meent heeft als eerste school in Venray hieraan meegewerkt en de kinderen van groep 7 en 8 gratis laten screenen op scolioses. Dit willen we een vervolg geven op alle basisscholen in de gemeente Venray om tijdig rugvergroeiingen te signaleren.

wervelkolom vergroeiingen

Indien een scoliose is gevonden zullen behandelingen worden gestart of blijft het kind onder controle om ontwikkeling van de rug in de gaten te houden.  

Klik hier voor meer informatie over de screening.

 

Jouw kind gratis laten screenen op scoliose?

Neem contact op met Isamae Jennings via 0478 515101 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..