Oefentherapie Cesar - Blog

  0478-515101  oefentherapie@zorgdekeizer.nl

Iedereen aan de herfstwandel!

herfst

Dat wandelen gezond is, is al uit meerdere onderzoeken gebleken. Toch zijn het zo’n 10.000 stappen per dag die nodig zijn om in je lichaam tot vetverbranding te komen. Het is bewezen dat wandelen op sommige vlakken zelfs efficiënter is dan de sportschool.  Hartslag en bloeddruk dalen, je spieren ontspannen en de stress neemt af.  Wandelen brengt balans.  Niet alleen volwassenen hebben baat bij een goede wandeltocht, ook voor de kinderen is het goed én leuk om stappen te zetten in de natuur. Maak een herfstwandeling door het bos en geniet van  de pracht van dit seizoen.

 

Alle voordelen van wandelen op rij

de kracht van wandelen10.000 stappen tellen is wel erg lastig. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden en gadgets om de stappen bij te houden, zoals een stappenteller.  Klik hier voor een fragment van RTL over de stappenteller. De Oefentherapeut Cesar kan je helpen bij het verbeteren van je looppatroon. Denk hierbij aan langere afstanden lopen, klachten in de voet, knie of heup of om in te zetten bij lage rugklachten.

Wil jij je looppatroon verbeteren of heb jij specifieke wandeldoelen?

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak via 0478 515101 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Wij testen gratis op scoliose!

Scoliose is een verkromming van de rug die bij jonge mensen zichtbaar wordt in de groeispurt. Dit zorgt  voor vervelende klachten nu en vooral later, zoals pijnlijke stijve rug en ademproblemen.  De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is gestopt met de screening op deze vergroeiing,  waardoor scolioses daarom vaak niet óf pas laat en dan in ernstige gevallen worden ontdekt.

prof legt uit

In april 2019 hebben wij het initiatief genomen tot het uitvoeren van een scoliose screening op basisscholen. BS De Meent heeft als eerste school in Venray hieraan meegewerkt en de kinderen van groep 7 en 8 gratis laten screenen op scolioses. Dit willen we een vervolg geven op alle basisscholen in de gemeente Venray om tijdig rugvergroeiingen te signaleren.

wervelkolom vergroeiingen

Indien een scoliose is gevonden zullen behandelingen worden gestart of blijft het kind onder controle om ontwikkeling van de rug in de gaten te houden.  

Klik hier voor meer informatie over de screening.

Wil jij jouw kind gratis laten screenen op scoliose?

Neem contact op met Isamae Jennings via 0478 515101 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Onderzoek Slaapproblemen

Als oefentherapeut willen wij mensen met slaapproblemen nog beter helpen. 
Daarom doen wij mee met groot landelijk wetenschappelijk onderzoek naar slaap.

Oefentherapie de Keizer

Oefentherapie Cesar & Kinderoefentherapie
Ingrid Huijbregts
Rosa Vlaar
Isamae Jennings

Keizersveld 9H
5803 AM Venray

tel: 0478-515101
oefentherapie@zorgdekeizer.nl

Goed bewegen kun je leren