Techniek Ademhaling

In 2015 leerde ik de Buteyko ademhalingstechniek kennen en was meteen gegrepen door deze eenvoudige manier van ademhalen. Nog dezelfde week heb ik me al aangemeld voor het volgen voor de opleiding tot ademhalingstrainer. Ik begreep meer en meer wat deze techniek kan bewerkstelligen. Nu ben ik een paar jaren verder en heb al met meer als 100 mensen mogen werken. Telkens weer sta ik versteld hoe deze mensen in korte tijd hun gezondheid kunnen verbeteren door alleen maar bewuster en minder te gaan ademen.

Steeds weer zijn mensen verbaasd dat slechts in een paar dagen al resultaten te merken zijn.

Met de Buteyko techniek kreeg ik een techniek aangereikt om mensen daadwerkelijk te helpen. Voor mij was de Buteyko techniek een brug tussen wetenschap en meditatie. De Buteyko techniek is gebaseerd op jaren onderzoek bij vele duizenden mensen in de Sovjet Unie. Gestoeld op wetenschappelijke onderzoeken en resultaten ontdekt in het begin van de vorige eeuw. De techniek levert het bewijs dat ademhaling en gezondheid met elkaar verbonden zijn.

Door op een bewustere manier te gaan ademen, waarbij de nadruk ligt op het verminderen van de ademhaling wordt al snel de doorbloeding van het lichaam beter maar ook de zuurstofvoorziening naar alle cellen in het lichaam. Door deze natuurlijke manier van ademhalen krijgt het lichaam de energie en daarmee de mogelijkheid zichzelf te gaan ontgiften, te reinigen en te herstellen van allerlei, al dan niet chronische, klachten. Dit alles gebeurt zonder medicijnen, zonder dwang. De Buteyko methode is juist het meest effectief als men er op een ontspannen manier mee gaat werken. Na verloop van tijd gaat het lichaam zijn natuurlijke buffers, zijn weerstand weer opbouwen waardoor allerlei zaken die van buiten het lichaam komen beter te verwerken zijn. Dit geldt voor ziektes maar zeker ook voor stress en angsten.

De methode leert hoe ademhaling en met name de zuurstofvoorziening in het lichaam werkt, hoe de bloedcirculatie werkt. Hoe we verkramping van spieren en organen kunnen voorkomen. Hierdoor worden we steeds sterker en gezonder.

Het aanleren van deze techniek is natuurlijk. Hierdoor gaan we automatisch meer en meer de techniek toepassen gewoonweg omdat het een goed gevoel van gezondheid geeft. Het lichaam vraagt vanzelf meer. Gaande weg kan, in overleg met de huisarts, medicatie verminderd of zelfs geheel gestopt worden.

Ik heb de techniek ervaren en beleefd en heb mezelf voorgenomen deze techniek verder in de wereld te brengen zodat het fysieke welzijn en de algemene gezondheid van vele mensen kan worden verbeterd.

Ik geef cursussen in Nederland, België en Duitsland. Ben vooral actief in Limburg en organiseer cursussen in Venray, Venlo, Roermond. Verder geef ik lezingen over deze techniek door heel Nederland.

Ik laat jullie de weg naar een betere gezondheid door ademhaling zien maar je zult deze weg zelf moeten afleggen. Veel plezier en succes.

 

Ademhalingstechniek Buteyko
Jan van Zuijlen

Lezingen en cursussen
Broedplaats Zorg de Keizer
Keizersveld 13D
5803 AM Venray

tel: 0475-492684 / 06-46584361
Stuur een e-mail

Optimaliseer je ademhaling met de unieke technieken van Buteyko