Biodynamische Psychotherapie

  06-14670811  psychotherapie@zorgdekeizer.nl

Niet alleen praten maar ook handelen!


Het lichaam heeft een eigen wijsheid. Biodynamische psychotherapie nodigt je uit om hoofd en lichaam samen te gebruiken. Wat heeft je lijf je te vertellen wat in je hoofd nog niet of niet meer duidelijk is.

We gaan ervan uit dat er meer is dan het denken over problemen waar je tegen aan loopt. Het is goed om na te denken, te overwegen wat mogelijke oplossingen zijn, maar niet altijd kom je er zo uit. Achter het verhaal zit vaak een diepe geraaktheid die soms te pijnlijk is om er bij te kunnen komen.

Het lichaam heeft zijn eigen wijsheid die in de loop van je leven veel heeft ervaren en deze ervaringen heeft opgeslagen. Als je die ervaringen aanspreekt, komt je lichaam ook met oplossingen.

In een volledig ontspannen toestand is het lichaam in staat om zowel psychische als fysieke spanningen te verwerken en op te lossen. Telkens als emotionele uitingen en spontaniteit geremd worden en er niet voldoende ontladen wordt, ontstaat er een spanning die vaak in een chronisch patroon valt. 

Conflicten en angsten brengen innerlijke spanningen teweeg, die op hun beurt het proces van zelfregulatie verhinderen. Hierdoor kan er een vicieuze cirkel ontstaan. 

Vanuit het biodynamische oogpunt zijn de functies van geest, lichaam en ziel volledig met elkaar verweven. Alles wat in ons gebeurt en wat we doen zijn bewegingen van onze levenskracht. En die zijn plezierig wanneer ze vrij kunnen stromen.

Dat spanningen ontstaan zijn is logisch, want het is de interactie tussen jou en je omgeving. Maar wanneer de stress situatie voorbij is, moeten we onze interne rust weer kunnen herstellen. Als we de emoties niet kunnen voltooien, blijven we met spanningsresten zitten. 

In deze therapievorm, biodynamische psychotherapie, gaan we aan de hand van jouw verhaal en klachten ook kijken of en waar zich de spanningen hebben vastgezet in jouw lichaam en door middel van massage maken we deze spanningen los, waardoor je je niet alleen lekkerder in je koppie voelt maar in je gehele lichaam.

"Zonder elkaar is iedereen alleen"

Voor wie?

De behandelingen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen en zijn gericht om klachten te verminderen en/of beter hanteerbaar te maken.

Bij mij is elke mens en ieder hulpvraag uniek. Zo verdient u dan ook een specifieke behandeling.

De therapie wordt afgestemd op jouw hulpvraag, wensen en verlangens. Hoe belangrijk is het om weer op jezelf te vertrouwen en in jezelf te geloven. Hoe mooi is het om inzicht te krijgen in jouw eigen kwaliteiten. En dat je jouw grenzen kunt herkennen en op je eigen kracht leert vertrouwen. Dat je mag genieten vanuit aandacht en liefde voor jezelf en in liefde met de ander.

Zoek je hulp?

Dan wil ik je graag uitnodigen in mijn praktijk om samen te kijken naar en te werken aan jouw hulpvraag.

Ik kan je helpen met jouw klachten zoals;

 blauw vinkje.fw Traumaverwerking

 blauw vinkje.fw Boosheid

 blauw vinkje.fw Depressie

 blauw vinkje.fw Angstklachten

 blauw vinkje.fw Emotionele problemen

 blauw vinkje.fw Eenzaamheid

 blauw vinkje.fw Relatietherapie (alleen of als koppel, gezin)

 blauw vinkje.fw Begeleiding na scheiding

 blauw vinkje.fw Verdriet en rouwverwerking

 blauw vinkje.fw Stress en/ of burn-out- klachten

 blauw vinkje.fw Lichamelijke klachten door middel van massagetherapie

Ben je geraakt na het lezen van deze informatie of nieuwsgierig of deze therapievorm jou kan helpen?

Je mag me bellen 06-14670811.

Vergoeding

Als therapeut ben ik o.a. aangesloten bij de SBLP en VBAG en koepelorganisatie RBCZ, waardoor de klachtgerichte behandelingen vergoed kunnen worden. De meeste zorgverzekeraars vergoeden Lichaamsgerichte Therapie, waaronder ook Biodynamische Therapie. Samen kijken we welke behandeling bij je past en of je in aanmerking komt voor vergoeding. De klachtgerichte behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering waardoor de kosten niet tot de eigen bijdrage horen. Hoeveel er vergoed wordt, hangt af van jouw zorgpakket en zorgverzekeraar. Vraag je zorgverzekeraar naar de voorwaarden. Massagetherapie, coaching en relatietherapie worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Tarief € 85,-

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

telefoon  06-14670811    email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Klanten over Biodynamische Psychotherapie

 

Biodynamische Psychotherapie
Fanny van Laarhoven

Keizersveld 13a
5803 AM Venray

tel: 06 14670811
psychotherapie@zorgdekeizer.nl

Wees moedig en durf te luisteren naar wat je van binnen voelt