Integrale psychologie

  06-41364221  integralepsychologie@zorgdekeizer.nl

Heb je soms (of vaak) het gevoel dat je bent vastgelopen in het leven? Twijfel je over gemaakte keuzes, over je werk of relatie? Merk je dat je niet meer de persoon bent die je graag zou willen zijn, maar weet je ook niet hoe je hierin zou moeten veranderen? Ben je moe (of uitgeput), heb je lichamelijke klachten of slaap je slecht?

Psychologische behandeling kan helpen je energie terug te krijgen

Je zal meer rust te ervaren en jezelf weer het idee geven dat je op de juiste weg zit. Dit heeft niet alleen een enorm positief effect op hoe je je voelt over jezelf en hoe je naar het leven kijkt, maar maakt ook dat je weer écht contact kan maken met de mensen om je heen.

'Integrale' psychologie betekent: aandacht voor alle aspecten in jouw leven.

Je karakter, de mensen om je heen, hoe je je lichamelijk voelt en je leefstijl. Maar ook je geschiedenis en de pijnlijke ervaringen die je gevormd hebben en die je misschien nu af en toe afremmen. We kijken samen naar het totaalplaatje en proberen daarin snel tot de kern te komen. Daar waar de pijn zit iets om 'te genezen'.

Tarief

Indien mogelijk wordt gewerkt met een traject waarbij we vooraf samen vaststellen hoeveel tijd we nodig hebben om je hulpvraag te beantwoorden.
Een sessie van 45 minuten (met daarnaast 15 minuten 'indirecte' tijd) kost 80 euro.
Voor overleg over de mogelijkheden, neem contact op met Ellen Geleijnse.

telefoon  06 41364221    email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  

Psychologie tijdens en na de zwangerschap

Bij de meeste vrouwen is een zwangerschap of bevalling zoals veel dingen in het leven: soms leuk, soms spannend en soms heel ingewikkeld of lastig. Het kan dan extra lastig zijn wanneer jij, je partner of omgeving verwacht dat het een roze wolk is, of een wonder waarmee je alleen maar heel gelukkig kunt zijn. Zwanger worden is natuurlijk prachtig en meestal gewenst, maar zwanger zijn is daarnaast ook vermoeiend. Je  emoties worden uitvergroot. Je kunt twijfelen aan jezelf als moeder/ouder of angstig zijn over alles wat komen gaat.

Ook een bevalling en kraamtijd kan gemengde emoties met zich meebrengen. Naast alle hormonale veranderingen kun je ook bij een goede afloop niet blij zijn met je bevalling. Je kunt het gevoel hebben dat het niet is verlopen zoals je had bedacht of gewild en je daarover ook schuldig voelen. In enkele gevallen kan een bevalling zo stressvol of indrukwekkend zijn dat het niet lukt deze 'vanzelf' los te laten en blijft de herinnering steeds opspelen zonder dat je hiervoor ruimte hebt.

Zelfs als dit hele proces zonder echte 'hobbels' is verlopen, kan de eerste periode met een kindje heel intens en soms ook intens moeilijk zijn. Dit kan dat een grote impact hebben op jou als persoon, maar ook op je relatie. Meestal, maar niet altijd lukt het om hier vanzelf doorheen te komen.

In al dit soort gevallen kan het helpen je zorgen of emoties te bespreken, met je omgeving, met de verloskundige (of je huisarts) en te kijken of verdere therapie of gesprekken kunnen helpen om weer meer rust of balans te krijgen.

Bij vragen of twijfels over of psychologie bij jou zou kunnen bijdragen kun je contact opnemen met Ellen Geleijnse (GZ psycholoog).

telefoon  06-41364221    email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Over psycholoog Ellen Geleijnse 

foto EllenEllen Geleijnse is van oorsprong Haagse en dankzij de liefde 'geëmigreerd' naar Limburg. Ze is getrouwd en moeder van 2 heerlijke dochters. 

Inmiddels werkt ze ruim 10 jaar als psycholoog en is sinds 2011 BIG-geregistreerd als gz-psycholoog. Toen zij een aantal jaar geleden zelf de stap naar een psycholoog zette, voelde dat ondanks haar eigen vak best spannend en onwennig. Ze besefte toen des te meer hoe belangrijk het is om je bij een therapeut veilig en vertrouwd te voelen.

Ze werkt zelf graag vanuit acceptatie (je bent al goed zoals je bent) en vanuit vertrouwen (je hebt het in je om te veranderen als je dat graag wilt). Pijn is een onderdeel van het leven, maar hoe we met de pijn omgaan kunnen we beïnvloeden. Ze vind het enorm fijn om mensen bij dit proces te helpen en iemand daarmee weer kracht en energie te geven.


Ellen werkt met en is opgeleid in de volgende technieken/methoden:

blauw vinkje.fw EMDR

blauw vinkje.fw ACT

blauw vinkje.fw Mindfulness

blauw vinkje.fw Schematherapie

blauw vinkje.fw EFT (voor koppels)

blauw vinkje.fw Cognitieve gedragstherapie

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    ga naar het nieuws

 

Integrale Psychologie
Ellen Geleijnse

Keizersveld 13a
5803 AM Venray

tel: 06-41364221
integralepsychologie@zorgdekeizer.nl

Liefdevolle aanraking vanuit het hart