Oefentherapie Cesar - Blog

  0478-515101  oefentherapie@zorgdekeizer.nl

Scoliose Awareness Month

 


 

 

 

Kerstcadeautips voor en met je kinderen

Screenshot 2De professionals van ons kinderteam hebben de leukste leerzame cadeautips voor onder de kerstboom.

Gezellig om samen tijdens de feestdagen te spelen, te leren, te ontdekken en te creëren. Klik op de afbeelding om de cadeautjes te bekijken.

Fijne feestdagen!

Liefs Kinderteam Zorg de Keizer

 

 

 

 

 


Cadeautips van ons Kinderteam 

Screenshot 17Klik op de afbeelding om het lijstje met cadeautips van ons Kinderteam te zien! 

Wij brengen Sint & Piet graag op goede ideeën. Onze cadeautips zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar je kunt er ook wat van leren. Welk cadeautje wil jij graag op jouw lijstje? 

Wij wensen je een fijne pakjesavond! 

Liefs Kinderteam Zorg de Keizer  

 

 

 


 

De Dag van de Houding naar houdingsweek Dag van de houding

Wij hebben de Dag van de Houding op Woensdag 1 juli doorgepakt naar een Houdingsweek. Iedere dag werd er een ander onderwerp in relatie gebracht met de houding. Waarom? Omdat het belangrijk is dat je jezelf bewust maakt van je eigen houding en hiervan leert. Een houding is een gewoonte. En die gewoonte is niet per definitie goed. In tegendeel, een verkeerde houding kan klachten in stand houden of juist erger maken. Een goed houdingspatroon kan dus klachten voorkomen, verhelpen of verminderen. 

Dag 1 : Welke slaaphouding past bij jou? Heb jij problemen met je slaaphouding? Of weet jij soms geen houding in bed aan te nemen? Of heb jij last van restless legs? 
Dag 2 : Hoe werk jij achter de laptopt?  Wist jij dat er een grote kans is op klachten aan nek, arm en schouders als je langdurig in een verkeerde houding werkt? 
Dag 3: Hoe bewust ben jij van je houding? Heb jij klachten in een bepaalde houding of beweging? Denk aan je werkhouding, schoolhouding of tijden het rondje lopen met de hond. Of heb jij het idee dat jouw klachten vanuit een verkeerde houding zijn ontstaan? 
Dag 4: Weet jij de voordelen van een goede houding? Bekijk hier een leuke animatie over de voordelen. 
Dag 5: Een houding is een uitstraling. Het zegt daarom ook wat over hoe je je voelt.  Wat straal jij uit met jouw houding? Wat wil je uitstralen? 

En? Hoe is jouw houding en hoe bewust ben jij van je houding? Wij begeleiden je graag naar een goede houding. 

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat wij voor jou kunnen betekeken.  Bel 0478-515101 of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.nl 
 

Folder tips en adviezen in de Corona-tijd 

Wij bieden hulp aan ouderen, volwassenen en kinderen die in deze tijd te maken hebben met de gevolgen van het corona virus en/of de maatregelen daaromheen. 

 • Gaat het in– of doorslapen nog goed? 
 • Is de vitaliteit (mentaal en/of lichamelijk) in balans? 
 • Is er genoeg energie voor dagelijkse activiteiten?
 • Is de ademhaling vrij en regelmatig? Of heeft u last van slijm of spanning?

Lees in deze folder wat de oefentherapeut voor jou kan betekenen. 

 Folder corona hulp voor het hele gezin.aangepast wit pagina 2

Wij nemen ook nieuwe cliënten aan. Dan kijken we samen op welke manier (praktijk of videoconsult) de behandeling kan starten.  

 


 

Onze praktijkdeuren gaan stapsgewijs weer open! 

Wij zijn ontzettend blij met dit positieve bericht. Wij mogen stapsgewijs de oefentherapeutische zorg weer gaan opschalen aan de hand van een stappenplan dat is opgesteld door onze beroepsvereniging en het RIVM. De deuren van de praktijk zullen vanaf maandag 11 mei geopend zijn voor een beperkt aantal behandelingen. 

Wij zullen gedoseerd weer meer behandelingen uit gaan voeren. Daar waar nodig is kunnen wij u in de praktijk behandelen, wel met de inachtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen. Fysieke afspraken moeten tot een minimum beperkt blijven, dat houdt in dat we nog zoveel mogelijk gebruikt blijven maken van telefonische- en  videoconsulten. 

De mensen die al bij ons in behandeling waren krijgen op korte termijn bericht van de behandelende therapeut om te overleggen of de behandelingen op de praktijk worden voortgezet of als videoconsult blijven. 

Wij nemen ook nieuwe cliënten aan! Dan kijken we samen op welke manier de behandeling kan starten.

Indien u in overeenstemming met uw oefentherapeut weer naar de praktijk komt voor uw behandeling, willen wij u vragen om onderstaande maatregelen na te leven. 

 

maatregelen praktijk

AFSPRAKEN  
 • De praktijk is uitsluitend toegankelijk op afspraak; indien u geen afspraak heeft verzoeken wij u die telefonisch te maken: 0478-515101 
 • U bent welkom, indien u geen klachten heeft van neusverkoudheid, hoesten, loopneus, keelpijn, droge hoest, verhoging tot 38 graden of koorts, kortademigheid, moeheid,hoofdpijn, oogontsteking of je ziek voelen en/of diarree.
 • Indien de deur gesloten is, verzoeken wij u aan te bellen
 • Kom zoveel mogelijk alleen. Begeleiding wordt gevraagd buiten de deuren van de praktijk te wachten, bijvoorbeeld in de auto. 
 • Kom 1-5 minuten van te voren. U mag niet eerder in de wachtruimte plaatsnemen.
 • Neem zelf een groot badlaken of hoeslaken mee.

 

MELD DE VOLGENDE SYMPTOMEN
Meldt deze ook als u deze de afgelopen week heeft gehad. Uw therapeut is genoodzaakt de behandeling af te wijzen of naar videoconsult aan te passen als u deze symptomen heeft of als u dit niet gemeld heeft.
 • Hoesten / kuchen 
 • Niezen / verkoudheidsklachten 
 • Koorts
 • Keelpijn

 

VEILIGHEIDSMAATREGELEN
 • Uw therapeut houdt waar mogelijk 1,5 meter afstand.
 • Indien u toch symptomen vertoont en er een urgentie vanuit de verwijzer is, trekt uw therapeut persoonlijke beschermingsmaterialen aan.
 • Houdt u aan de looplijnen en vlakken in de praktijk
 • Voor en na ieder bezoek wordt de praktijk gereinigd. Er worden geen handen geschud
 • Er zijn spatschermen ingezet om besmetting te beperken. 
 • Bij behandelingen waar geen 1.5 meter afstand bewaard kan blijven, dragen cliënt en therapeut beiden een mondkapje.

 

HYGIENE
 • Houd overal 1,5 m afstand tot andere personen.
 • Desinfecteer uw handen bij aankomst met het pompje.
 • Raak geen deurknoppen aan en zo min mogelijk de trapleuning.
 • De toiletten zijn gesloten: ga van tevoren thuis naar het toilet.
 • Kom schoon naar de praktijk.

Wij doen ons uiterste best om goed voor u te zorgen en vertrouwen erop dat u er alles aan doet om ook goed voor ons te zorgen, want alleen samen houden we corona onder controle. 
Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan telefonisch contact op 0478-515101 of via de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


KONINGSPELEN HINKELBAAN

hopscotch steps numbers two

Wij delen onze koninklijke hinkelbaan met jullie. Pak je stoepkrijgt en neem je goede spring-zin mee naar buiten de stoep op. 

Teken jouw hinkelbaan uit en film je springkunsten. Je mag onze hinkelbaan als voorbeeld gebruiken, maar natuurlijk ook zelf een hinkelbaan bedeken.  

Wij zijn benieuwd naar jullie creativiteit en springkunsten! 

Deel jouw hinkelbaan met ons op de facebookpagina  of tag OefentherapieDeKeizer in jouw filmpje. 

Je mag natuurlijk ook je filmpje mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Voorbeeldfilmpje hinkelbaan FILMPJE

Zelf de hinkelbaan maken: KONINGSSPELEN HINKELBAAN

 


Jullie zorg is onze zorg

92360612 164863691642500 6123322512991322112 o

 

Vandaag geeft Oefentherapie De Keizer een groot HART (en heerlijke chocolade) aan al onze hardwerkende huisartspraktijken, GGD en Synthese thuis in je wijk.

In deze stressvolle tijd kunnen wij door videoconsulten cliënten met slaapproblemen en/of psychosomatische klachten, zoals pijn, vermoeidheid en spanning,

prima behandelen en de praktijken ontlasten. 

Samen zorgen we ervoor dat de zorg waar men behoefte aan heeft draaiend blijft. 

Heb jij last van slaapproblemen of zit je hoog in de spanning en zoek je manieren om je te ontspannen?

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak via 0478 515101 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 


Iedereen aan de herfstwandel!

Dat wandelen gezond is, is al uit meerdere onderzoeken gebleken. Toch zijn het zo’n 10.000 stappen per dag die nodig zijn om in je lichaam tot vetverbranding te komen. Het is bewezen dat wandelen op sommige vlakken zelfs efficiënter is dan de sportschool.  Hartslag en bloeddruk dalen, je spieren ontspannen en de stress neemt af.  Wandelen brengt balans.  Niet alleen volwassenen hebben baat bij een goede wandeltocht, ook voor de kinderen is het goed én leuk om stappen te zetten in de natuur. Maak een herfstwandeling door het bos en geniet van  de pracht van dit seizoen.

 

Alle voordelen van wandelen op rij

de kracht van wandelen10.000 stappen tellen is wel erg lastig. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden en gadgets om de stappen bij te houden, zoals een stappenteller.  Klik hier voor een fragment van RTL over de stappenteller. De Oefentherapeut Cesar kan je helpen bij het verbeteren van je looppatroon. Denk hierbij aan langere afstanden lopen, klachten in de voet, knie of heup of om in te zetten bij lage rugklachten.
Wil jij je looppatroon verbeteren of heb jij specifieke wandeldoelen?

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak via 0478 515101 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Onderzoek Slaapproblemen

Als oefentherapeut willen wij mensen met slaapproblemen nog beter helpen. 
Daarom doen wij mee met groot landelijk wetenschappelijk onderzoek naar slaap.

Oefentherapie de Keizer

Oefentherapie Cesar & Kinderoefentherapie
Ingrid Huijbregts
Rosa Vlaar

Keizersveld 9H
5803 AM Venray

tel: 0478-515101
oefentherapie@zorgdekeizer.nl

Goed bewegen kun je leren