Orthomoleculaire therapie

  0478-700535  orthomoleculairetherapie@zorgdekeizer.nl

Orthomoleculaire therapie is erop gericht om de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. In onze praktijk gebruiken wij leefstijl als medicijn. Onze behandeling is gebaseerd op de orthomoleculaire geneeskunde en de wetenschappelijke kennis uit de psychologie, neurologie, immunologie, evolutiebiologie en voedings- en bewegingswetenschappen. Het is erop gericht om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te optimaliseren door middel van leefstijlmaatregelen. Het stimuleren van het zelfherstellend vermogen is bij iedere klacht een goede zet. Ook als aanvulling op je reguliere behandeling. Tijdens de behandeling kijken we onder andere naar de volgende aspecten: mindset, voeding & suppletie, beweging, stressreductie, bioritme en sociaal welzijn. Individueel advies is hierbij de sleutel naar succes omdat niemand hetzelfde is, zelfs met een gelijke diagnose!

Voor wie?

Orthomoleculaire therapie is een geschikte therapievorm voor een groot aantal ziektebeelden, zoals chronische ontstekingsziektes, darmklachten, allergische reacties, schildklierproblemen, vermoeidheidsziekten en gedragsstoornissen. Het kan echter ook goed toegepast worden bij gezond ouder worden, fitter voelen, zwangerschap, gewichtsbeheersing, leer- en sportprestatie verbetering.

Werkwijze

Een behandeltraject begint met een intakegesprek. We praten over je huidige klachten, wat je graag zou willen bereiken, je medische voorgeschiedenis en je eet- en leefstijl. We gaan samen op zoek naar het ontstaan van je klachten. Je krijgt informatie over hoe jouw lichaam werkt en waarom bepaalde klachten kunnen zijn ontstaan.

Het intakegesprek duurt ongeveer anderhalf uur. Aan het einde hiervan bespreken we wat op het eerste gezicht opvalt. We gaan kijken hoe je daarmee tot aan het vervolgconsult aan de slag kunt. Bijvoorbeeld door kleine veranderingen aan te brengen in je voeding en leefstijl.

Voorafgaand aan het vervolgconsult bestudeert je therapeut alle informatie die zij van je heeft gekregen en stelt zij een conceptbehandelplan op. Dit plan bespreken we tijdens het vervolgconsult. We kijken samen wat voor jou het beste zal werken. Welke adviezen uit het plan zijn voor jou al wel en welke (nog) niet haalbaar? Dat bespreken we en zij past het conceptplan daarop aan. Het plan moet namelijk jouw plan worden; een plan waarmee jij aan de slag kunt en wat past bij jouw leven op dat moment. De therapeut ondersteunt en begeleidt je in dit proces. Daarna kijken we samen wat er nodig is en wanneer en hoe vaak er behoefte is aan een consult.

Tarief consulten

We bieden nu tijdelijk de consulten online aan via een veilige ClickDoc verbinding. 

Eerste consult    €95    Uitgebreide intake + eerste advies + opstellen behandelplan
Vervolgconsult   €55

De kosten van voedingssupplementen en evt. laboratorische testen zijn niet inbegrepen.

Betaling

U krijgt een factuur mee of deze kan digitaal versterkt worden.

Vergoedingen

BIOBALANS is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG die door bijna 40 zorgverzekeraars wordt erkend. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden een deel of zelfs de gehele behandeling. Voor de juiste gegevens kunt u het beste uw polis of zorgverzekeraar raadplegen.

Ons team

FullSizeRender 2        

Anne Fransen

Orthomoleculair therapeut volgens de klinische PNI, psycho-neuro-immunologie en docent Health Coach aan de CIOS-opleiding. Woonachtig in Venray, 37 jaar en moeder van 3 kinderen. Na jaren ervaring en kennis opgedaan te hebben op het gebied van o.a. voeding, gezondheid, leefstijl, coaching en sportkunde wil ik nu de uitdaging aangaan om samen met jou op zoek te gaan naar een gezonde manier van leven die aansluit bij jouw behoeftes en eventuele gezondheidsklachten samen aan te pakken.

Ieder mens is anders, iedere behoefte is anders, niet het symptoom maar de oorzaak bestrijden, geen vaste protocollen. Dat maakt het werk zo leuk.   

 

                                                                                                               

 image.png

Jessica Bekker

Orthomoleculair therapeut volgens de klinische PNI en docent LO op een middelbare school. Ik kwam als docent LO, fanatiek sporter en moeder veelvuldig in contact met mensen met gezondheidsproblemen, maar ook met mensen die juist hun gezondheid wilden behouden of sportprestaties wilden verbeteren.  Hierdoor is mijn zoektocht gestart naar een gezonde leefstijl, maar wat is een gezonde leefstijl? Veel van deze antwoorden heb ik gekregen bij mijn studie tot orthomoleculair therapeut. In sept. 2018 ben ik gestart met de 3-jarige vervolgopleiding tot kPNI therapeut. Met deze opleiding beschik ik over de nieuwste wetenschappelijke inzichten binnen mijn vakgebied  

 

 
Afspraak maken

Neem voor meer informatie of voor het maken van een afspraak contact met ons.

  email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

<p>

Klanten over Orthomoleculaire Therapie

 

Natuurlijk in balans