Pijn- en Stressregulatie

  06-53780100  pijnstressregulatie@zorgdekeizer.nl

 

Wil jij een ‘opgeruimd hoofd’, minder fysieke pijnklachten en/of leren hoe je beter met stress kunt functioneren? Laten we hier samen aan werken!


Met fasciatherapie en lichaamsbewustzijn kijken we samen naar het totaalbeeld van de klacht. Hierbij wordt een brede behandelmethodiek voor lichaamsgericht werk en cognitief herstel aangeboden.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wie ben ik?Foto website 2

Mijn naam is Anouk Lenssen.


Met mijn achtergrond als fysiotherapeut ben ik door de jaren heen in aanraking gekomen met fasciatherapie, cognitieve methodieken en lichaamsgericht werk. Hierbij heb ik een andere kijk gekregen op de reguliere fysiotherapeutische aanpak en ben me verder gaan verbreden.

Ik richt me als pijn- en stressregulatietherapeut op mentale veerkracht, fysieke gesteldheid en werk/privé balans voor mensen met complexe (on)verklaarbare klachten.
Hierbij ligt de focus op pijn-, stress-, emotie- en traumaregulatie.


Met welke klachten kan ik helpen?

Fysieke pijnklachten, onverklaarbaar uitblijvend herstel, verzuurde spieren, chronische pijnklachten, migraine, Post COVID Syndroom, aanhoudende spanningsklachten, hypermobiliteit, Burn-out klachten, vermoeidheidsklachten/ laag energielevel, Whiplash, overprikkeling, brain fog / hersenmist, prikkelbare darmen, overgevoelig voor licht en/of geluid, nemen van eigen verantwoordelijkheid (actieve coping stijl), gevoel van altijd ‘aan’ te staan (zelfs in rust).


Staat jouw klacht er niet tussen, neem even contact met me op en dan kijken we samen of ik iets voor je kan betekenen.

Door haalbare en realistisch doelen te stellen, kunnen klachten zeker verminderd worden.
Leren luisteren naar het lichaam en door samen te kijken naar de gehele keten geeft vaak inzicht in de klacht en nog belangrijker de oorzaak.

Als je ergens bewust van bent, dan kan er indien gewenst iets worden veranderd.

 "De keuze ligt altijd bij jezelf"

Daarom hecht ik grote waarde aan zelfregie.

Door te beschikken over een inzichtelijk zelfmanagement zijn de eerste stappen gezet om verandering in werking te stellen.

 

Wat is fasciatherapie?

De fascia in je lichaam is niets anders dan bindweefselvlies. Dit zit door je hele lichaam verworven als een netwerk en houd je hele lichaam in verbinding (spieren, zenuwen, botten, aderen en organen etc). Het vormt en zorgt voor een samenwerkend geheel. Dit kan beïnvloed worden door fysieke problemen (o.a. houding, blessures, littekens en ziektes), maar ook door disbalans in ademhaling, voeding, stress, emoties en slaap etc. 

Fasciatherapie is een hands-on methode. 

Bij deze methode maak ik gebruik van fascia tools ook wel IASTM tools genoemd. Met deze tools kan ik gerichter en sneller de weefsellagen ten opzicht van elkaar laten bewegen. Dit leidt tot vermindering van het gespannen gevoel en zorgt voor toename van de bewegelijkheid.

Voor meer informatie, kijk hier.

Stress

Stress is niet meer uit de maatschappij te denken. Klachten worden vaak op spanning en stress gegooid. Alleen wordt er nauwelijks gekeken naar de invloed van (langdurige) stress. Hoe moet je het aanpakken?

Over het algemeen worden de gevolgen aangepakt, bijvoorbeeld gespannen spieren. De oorzaak zelf blijft daarbij op de achtergrond liggen, waardoor klachten meestal niet overgaan en herstel uitblijft. De kunst is om het patroon te doorbreken. Want wat is stress nu eigenlijk? Wat doet het met je zowel fysiek als mentaal? Er bestaat zelfs ook gezonde stress.

Daarnaast zijn er veel mensen die denken dat chronisch voor altijd betekend. Echter is de betekenis anders namelijk: langdurig, voortdurend, ziektebeeld van minstens drie maanden. In sommige gevallen kan het proces omgekeerd worden. Leren omgaan met de situatie kan voor minder klachten zorgen. Dus kijk niet achterom, maar richt je blik op de horizon.


Werkwijze

IMG 3067 2

Het eerste bezoek duurt 60 minuten.

Ik ben van mening dat het zeer waardevol is om eerst goed te inventariseren wat de klacht(en) en hulpvraag zijn. Veel is op te lossen door goed te luisteren naar wat aangegeven wordt. Daarvoor worden vragen gesteld, denkende aan het ontstaan en verloop van de klacht, leef-/ werkomstandigheden en andere factoren die van invloed kunnen zijn. Om dit goed in kaart te brengen, kan het zijn dat ik je vraag om een vragenlijst in te vullen.


Fysieke klachten

Met een uitgebreid lichamelijk onderzoek gaan we samen op zoek naar de stoornissen in de bewegingsketen. Door breder te kijken dan alleen de klacht zelf kunnen oude of onbekende blessures aan het licht komen die de huidige klacht in stand kan houden. Dit kan bijvoorbeeld een vastzittend middenrif zijn of een litteken.


Cognitieve klachten

Moeite om prikkels te verwerken, overgevoelig voor licht en/of geluid, het gevoel van altijd ‘aan’ te staan (juist in rust), emoties onder controle te krijgen, een (over)vol hoofd of de 'vicieuze cirkel' herkenbaar?

Deze klachten kunnen door middel van bijvoorbeeld de Epiphora Methode of ReAttach worden behandeld. 

Meer informatie over deze methodes? Kijk hier.

Om hiermee aan de slag te gaan zullen we van tevoren samen in gesprek gaan om te kijken waar de knelpunten en uitdagingen liggen.

De bevindingen en de informatie uit het voorafgaande gesprek, met al dan niet de ingevulde vragenlijst, en onderzoek zal ik met je bespreken om vervolgens de oorzaak samen aan te gaan pakken.

"Iedereen is uniek, dus zal ieder behandelplan anders zijn"


De behandeling zelf kan uit verschillende technieken en methodieken bestaan. Vaak combineer ik meerdere om tot een beter resultaat te komen.
Hierbij kan gebruik worden gemaakt van fascia tools, cupping, tape etc.

Met specifieke adviezen en/of enkele oefeningen/uitdagingen zal je weer de deur uit gaan.
Uiteindelijk zul jezelf degene zijn die steeds bewuster wordt om vervolgens patronen te doorbreken en hierdoor lange/kortdurende klachten kan verminderen.

Je staat altijd vrij in het wel of niet doorplannen van een vervolgafspraak.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vergoeding

Het eerste bezoek duurt 60 minuten en kost € 85,-.
Vervolgafspraken duren 40 minuten en kosten € 50,-.

Aan het einde van iedere behandeling zal ter plaatse de betaling per pin plaatsvinden. Vervolgens kun je indien gewenst zelf de factuur indienen bij de zorgverzekeraar.

Kijk even goed in de verzekeringspolis wat je mogelijk vergoed krijgt. Alleen bij een aanvullende verzekering kun je de behandelingen gedeeltelijk vergoed krijgen. Ik werk namelijk on-gecontracteerd.

Ik sta geregistreerd in het BIG, Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg, register (09921159404). Daarnaast ben ik aangesloten bij het KNGF, Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en het KRF, KwaliteitsRegister Fysiotherapie.

Contact

Afspraak maken of vragen? Neem contact op voor meer informatie!

Stuur me bij voorkeur een WhatsApp (06-53780100). Spreek je me liever persoonlijk, stuur dan even een berichtje met het verzoek tot (terug)bellen. Als ik in behandeling ben neem ik de telefoon namelijk niet op.

Mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of het onderstaand contactformulier invullen mag uiteraard ook.

Mocht je verhinderd zijn of de afspraak willen verplaatsen, dan hoor ik dat graag zo snel mogelijk.
Het annuleren van afspraken binnen 24 uur zal ik helaas in rekening brengen.

 

Let op! De praktijk bevind zich op de eerste etage. Het pand beschikt over een traplift. Mocht je hier gebruik van willen maken, laat het me dan van te voren even weten.

 

 telefoon  06-53780100    email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Pijn- en Stressregulatie
Anouk Lenssen

Keizersveld 9F
5803 AM Venray

tel: 06-53780100
pijnstressregulatie@zorgdekeizer.nl

Aanwezig op:
Dinsdag, woensdag en vrijdag (alleen op afspraak)

Privacyverklaring

Bewust • zijn maakt je beter