Training Ademhaling

  0475-492684  trainingademhaling@zorgdekeizer.nl

Heb jij in het verleden weleens lichamelijke klachten gehad, die in ieder geval tijdelijk zijn opgelost door het gebruik van medicijnen? Ben je bijvoorbeeld vaak moe, heb je regelmatig een slecht humeur of voelt je lichaam uit balans? Met de training ‘Ademhaling’ kan Jan van Zuijlen jou permanent helpen. Hij doet dit met behulp van de Buteyko ademhalingstechniek.

Los je je klachten op zonder medicijnen

 

De Buteyko ademhalingsmethode is een techniek om de gezondheid van mensen op een natuurlijke manier een boost te geven. Ook wordt het gebruikt om te voorkomen dat mensen ziek worden. Dit is puur gebaseerd op het weten hoe ademhaling werkt. Op het moment dat zich symptomen voordoen die we normaal bestempelen als ziekte werkt het lichaam goed mee, omdat we de oorzaak aanpakken. Op deze manier kan het lichaam efficiënt en op een gezonde manier zijn werk doen. 

Ademen is leven 

longenJe ademt altijd en daarom heeft goed ademhalen zoveel invloed op je gezondheid. Als je een fit leven wilt en aan de slag gaat met voeding en beweging helpt goede ademhaling bij het vasthouden van deze positieve verandering in jouw leven.

Door een groot aantal factoren in je leven kun je oververmoeid of fysiek of emotioneel uit balans raken. Dit merk je vaak door chronisch last te hebben van vermoeidheid, stemmingswisselingen of gewoon simpelweg niet de energie hebben voor wat je eigenlijk graag doet. Kortom: je hebt klachten maar eigenlijk weet je niet precies wat er aan de hand is. Is dit herkenbaar? Dan kan het zomaar zijn dat jouw lichaam draait op de laatste reserves die het heeft. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook bij inspanning of stress.

Je reserves op peil krijgen

De vraag die je in zo’n periode ongetwijfeld aan jezelf stelt is: ‘hoe kom ik weer in mijn kracht?’ Het antwoord komt van Jan van Zuijlen: ‘Door minder te gaan ademen’. Je gaat met behulp van jouw adem alle reserves stap voor stap weer aanvullen. Veelvoorkomende klachten worden namelijk veroorzaakt door een tekort aan bicarbonaat in je lichaam. Bicarbonaat is een lichaamseigen stof, wat voldoende aanwezig moet zijn in het lichaam om de zuurbalans in evenwicht te houden. Telkens wanneer deze opraakt door zware inspanning of stress, raakt je lichaam uit balans. Hierdoor werkt het niet meer zoals het oorspronkelijk bedoeld is.

Jan van Zuijlen

jan van zuijlenDe cursus wordt gegeven door Jan van Zuijlen. Jan zijn passie is bewust gezond leven door beweging, voeding en ademhaling. Jan is van origine van beroep biochemicus. Zijn ervaring is dat we zonder een goede ademhaling nooit volledig gezond kunnen worden. In een korte, maar intensieve cursus leer je hoe dit precies werkt. De cursus neemt vijf avonden in beslag, verdeeld over een periode van 10 dagen. Tijdens de cursus ontdek je hoe je met jouw ademhaling het lichaam kan ondersteunen in de voortdurende strijd voor een goede gezondheid. Gezond zijn is namelijk de natuurlijke staat van het lichaam. Je leert begrijpen hoe je jezelf hierbij kunt helpen.

Leer het zelf - Verminder je ademhaling

Je verbetert je gezondheid door je ademhaling te verminderen. Periodiek worden de trainingen gegeven in de Broedplaats 13D op het gezondheidscentrum Zorg de Keizer. Voor particulieren, maar ook voor coaches en yoga-docenten die het andere mensen willen leren. Door het volgen van deze training ga je jouw ademhaling verminderen en daarmee je gezondheid verbeteren. 

blauw vinkje.fw Je leert hoe ademhaling werk

blauw vinkje.fw Je gaat de oorzaak van ziekte aanpak en symptomen verdwijnen

blauw vinkje.fw Je krijgt nieuwe inzichten in ademhaling en sport

blauw vinkje.fw Je gaat de ademhaling begrijpen en dit toepassen in je dagelijkse leven

blauw vinkje.fw Je gaat slapen zonder te snurken en slaapapneu

blauw vinkje.fw Je gaat je cellen efficiënt voorzien van zuurstof

blauw vinkje.fw Je gaat verzuring van het lichaam opheffen

blauw vinkje.fw Je gaat ontspannen topprestaties leveren

blauw vinkje.fw Je bent verlost van astma en COPD

Wil je meer weten over Buteyko?

Bericht Jan van Zuijlen. 

telefoon  06-46584361    email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ervaringen

 

aanhalingstekens  Van de chronische hyperventilatie en de darmklachten heb ik geen last meer. Het was voor mij een openbaring te merken dat ik me door minder te ademen zoveel beter kon gaan voelen.  aanhalingstekens2

aanhalingstekens  Ik werkte voor mijn ademhaling in plaats van het volgen van de natuurlijke stroom. Belangrijk voor mij om me bewust te blijven en met mildheid mezelf aan te zetten tot het doen van de oefeningen.  aanhalingstekens2


 

aanmelden training    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    ga naar het nieuws

 

Ademhalingstechniek Buteyko
Jan van Zuijlen

Lezingen en cursussen
Broedplaats Zorg de Keizer
Keizersveld 13D
5803 AM Venray

tel: 0475-492684 / 06-46584361
trainingademhaling@zorgdekeizer.nl

Verbeter je gezondheid door vermindering van je ademhaling