Voedingscoach - Blog

  06-42648873  voedingscoach@zorgdekeizer.nl

André appel bijten kopie 38 kleinerWaarom een appeldag?

Ken je dat? Een gezonde levensstijl is heerlijk. Je voelt je fit en gezond. Maar je hebt daarbij ook te maken met een gezellig etentje, of dat leuke feestje. Met als resultaat de volgende dag een opgeblazen gevoel en een dikkere buik.
En dan kan de draad weer oppakken kan erg lastig zijn, weet ik uit eigen ervaring. Een detox door middel van een appeldag kan hierbij een grote hulp zijn. Zoals ik ooit geleerd heb, “Na de zonde, een appelronde.”

Waarom al die groene appels?
Van alle soorten fruit onttrekken appels het beste vet en overtollig vocht uit de ingewanden. Daarnaast zorgt de schil voor extra veel vezels die de darmen schoon schuren, waardoor vet en afvalstoffen makkelijk worden afgevoerd. Je lichaam moet deze dag harder werken, waardoor je stofwisseling verhoogd wordt. Je raakt niet alleen je afvalstoffen kwijt, maar krijgt ook een hogere vetverbranding.

Hoe doe je dat?
Je vervangt je ontbijt, lunch en tussendoortjes door groene appels: hoe zuurder hoe beter. Minimaal 5, maximaal 7 appels. Drink na het eten altijd een glas water. Dit spoelt je tanden weer schoon wat beter is voor je glazuur en het helpt je om voldoende water te drinken. Op deze dag het liefst 2,5 liter water of (groene) thee. Rond 16.00 mag je een kopje bouillon drinken voor de zoutbehoefte. ’s Avonds eet je een lichte maaltijd. Bijvoorbeeld kip met roerbakgroenten en volkoren rijst of een heerlijke salade. Een kind kan de was doen, toch?

Vind je het toch lastig om vol te houden?
Bijt dan niet in een hele appel, maar snij de appels in partjes. Wanneer je vaker een appeldag gehouden hebt, en je bent de smaak een beetje moe, strooi dan over 1 van de appels een beetje kaneel. Even doorbijten, maar uiteindelijk levert het je een mooie nieuwe start op.

Ik voel me na zo’n appeldag altijd weer slanker en fitter.
Je valt er hooguit een halve kilo van af, voornamelijk vocht en afvalstoffen, maar je buik voelt niet meer zo opgezwollen en zit niet meer zo in de weg. Het reset als het ware ook mijn brein, zodat ik super gemotiveerd ben om weer verder te gaan met mijn eigen gezonde levensstijl. Het geeft me echt meer energie. Gewoon een dagje door de zure appel heen bijten dus. 

André Basten
My-LifeSlim afslankinstituut

Zorg de Keizer
Keizersveld 9f
5803 AM Venray

tel: 06-42648873
voedingscoach@zorgdekeizer.nl

Privacyverklaring

Facebook My-LifeSlim Venray

Kookworkshop januari 2019