Oefentherapie Cesar

  0478-515101  oefentherapie@zorgdekeizer.nl

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Samen beter worden, dat is ons uitgangspunt. Je leert zelf de regie te nemen over jouw eigen klachten om je weer gezond en energiek te voelen. Wij ondersteunen jou en kijken samen naar jouw leefstijl en manier van bewegen in je dagelijkse activiteiten. Je krijgt inzicht in je klachten en je leert wat je zelf kan doen om deze klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. 

Mensen met langdurige en onbegrepen klachten behalen vaak goede resultaten met oefentherapie Cesar.

Wil jij dit ook?

 blauw vinkje.fw Ruim 30 jaar ervaring als therapeut die helpt bij chronische en terugkomende klachten

blauw vinkje.fw Aandacht voor ademhaling, ontspanning en slaapproblemen

blauw vinkje.fw Ondersteuning voor jongeren, zwangeren en ouderen die fit willen blijven

blauw vinkje.fw Gemiddeld worden wij door onze klanten beoordeeld met een 9

IMG 6184    IMG 6139   IMG 6074

Chronische pijn

Heb je langdurig pijn of komen dezelfde klachten steeds weer terug?

Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak en is nuttig. Chronische pijn daarentegen blijft aanhouden terwijl de oorzaak van de pijn al verdwenen is. We spreken van chronische pijn als de klachten langer dan drie maanden aanhouden. 

De pijn gaat als het ware een eigen leven leiden, met gevolgen voor het dagelijks leven. Je gaat bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor pijn in bijvoorbeeld spieren, het zenuwstelsel en gewrichten. Of je bijt je juist door de pijn heen, wat bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is.

Wij helpen je graag om weer grip te krijgen op jouw klachten. Onze praktijk is aangesloten bij het netwerk chronische pijn.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ademhaling en ontspanning

Als je moeite hebt met ontspannen kan de spanning je houding, beweging en ademhaling beïnvloeden. Dit kan allerlei soms onbegrepen klachten veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan: slecht slapen, hoofdpijn en nekklachten.

Spanning kan ook gevolgen hebben voor je ademhaling zoals hyperventilatie, druk op de borst of duizelingen. Al deze klachten kunnen de kwaliteit van je leven negatief beïnvloeden.

Oefentherapie kan jou helpen weer grip te krijgen op je klachten zodat je weer volledig kunt ontspannen.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Slaapproblemen 

Allerlei factoren kunnen de slaap belemmeren. Slapeloosheid betekent dat de kwaliteit van je slaap niet voldoende is en dat je hier overdag last van kunt hebben in je dagelijks functioneren.

Hierdoor kun je sneller geïrriteerd raken, ben je minder geconcentreerd en heb je sneller last van depressiviteit of piekergedrag. De behandeling richt zich op het wegnemen van de factoren die de slapeloosheid in stand houden. We gaan samen met jou aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken. Met uitleg over de slaap, praktische tips en oefeningen kan je zo de balans in je leven weer vinden.

Je krijgt weer grip op je slaap, voelt je energieker en kunt zo het goede uit je dag halen!

Onze praktijk heeft Slaap-gespecialiseerde oefentherapeuten ook voor kinderen.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bekken en bekkenbodem

Tijdens en na je zwangerschap kun je leren om goed voor je bekken te zorgen om klachten te voorkomen of te verhelpen. Pijnklachten in het bekkengebied veroorzaken vaak veel ongemak.

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Hier kun je met oefentherapie weer grip op krijgen. Samen zoeken we naar de optimale houding en manier van bewegen en er wordt aandacht besteed aan het herstel na de bevalling.

Je krijgt van een geregistreerd bekkenoefentherapeut praktische oefeningen en tips die je direct kunt toe passen in het dagelijks leven.

Ook Incontinentieklachten zijn goed te behandelen. Door ongewild urineverlies kan jij je onzeker gaan voelen. Misschien ga je hierdoor zelfs minder vaak de deur uit. We ondersteunen jou om hier weer grip op te krijgen zodat het jouw leven minder beïnvloedt.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fit ouder worden

Vitaal ouder worden, dat willen we toch allemaal?! Ouder worden kan namelijk gepaard gaan met het verminderen van souplesse, uithoudingsvermogen en evenwicht.

Je wilt graag zo onafhankelijk en zelfstandig mogelijk blijven. Om aan deze wensen te kunnen voldoen is het belangrijk zelfredzaam te zijn en we ondersteunen je hier graag bij.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jongeren en het belang van goede houding, ontspanning en zelfvertrouwen 

Je bent jong en druk met school, je bijbaantje en je wilt ook nog tijd hebben om te sporten en te chillen met je vrienden. Het is belangrijk dat je hier genoeg energie voor hebt. 

Als je jong bent, vindt de grootste ontwikkeling van het lichaam plaats. De gierende hormonen, het constant moeten presteren en het zoeken naar een eigen identiteit hebben invloed op hoe jij je ontwikkelt. Een goede houding en voldoende beweging en slaap en ontspanning zijn daarbij essentieel. Een betere uitstraling zorgt voor meer zelfvertrouwen. 

Soms ontstaan er tijdens de groei afwijkingen aan bijvoorbeeld de wervelkolom, zoals scoliose, een te kromme of te holle rug of een verkeerde hoofd- of schouderstand. Door corrigerende oefeningen op maat leer je anders en beter bewegen. Oefentherapie kan jou vanaf jonge leeftijd begeleiden in deze ontwikkeling. Zo heb je genoeg energie voor de leuke dingen. 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Op de werkplek of aan huis therapie

Soms is het belangrijk om de thuis- of werksituatie eens nader onder de loep te nemen. Jouw therapeut komt dan bij jou thuis of op de werkplek om de juiste oefeningen te bepalen voor de meest efficiënte behandeling.

Indien je door gezondheidsproblemen helemaal niet in staat bent om naar de praktijk te komen kan de totale behandeling aan huis plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan valpreventie, mobiliteitsbeperkingen en revalidatie na een operatie.

Onze praktijk werkt samen met thuiszorgorganisatie Buurtzorg.

Team

Het team van Oefentherapie Cesar in Venray bestaat uit Rosa Vlaar en Ingrid Huijbregts.


Rosa Vlaar Rosa kijkt naar de totale mens en de kwaliteit
van leven in het dagelijks functioneren.
Ze weet uit ervaring hoe ziekte en klachten
het totale leven kunnen beïnvloeden, ze weet
ook hoe jij hier zelf weer grip op kunt krijgen.
Ze leert je graag weer meedoen en genieten
van een zinvol leven. Samen worden we beter.

 

Daarnaast worden zij versterkt door kinderoefentherapeut Ingrid Huijbregts.

Praktijk

Je hebt geen verwijsbrief nodig om een afspraak te maken bij Oefentherapie Cesar. De behandeling wordt (vrijwel) altijd vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract en voldoen aan alle kwaliteitseisen die door de zorgverzekeraar en de beroepsvereniging gesteld worden. Ook zijn onze therapeuten ingeschreven in het landelijk kwaliteitsregister paramedici.

Oefentherapie Cesar is goed toegankelijk voor mindervaliden. Ook zijn er voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur.

We zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur geopend.

Ben jij er klaar voor om weer de regie te nemen over jouw klachten?

Maak dan direct een eerste afspraak. We nemen jouw klachten samen onder de loep en zorgen ervoor dat je weer vertrouwen krijgt in je eigen lijf en stappen kan maken om weer beter te worden. De kwaliteit van leven wordt weer prioriteit.

 

telefoon  0478-515101    email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Klanten over Oefentherapie Cesar

 

Oefentherapie Cesar & Kinderoefentherapie
Ingrid Huijbregts
Rosa Vlaar

Keizersveld 9H
5803 AM Venray

tel: 0478-515101
oefentherapie@zorgdekeizer.nl

Privacy reglement
Klacht en geschillenregeling

Goed bewegen kun je leren