Psychologie

  088-1661100  psychologie@zorgdekeizer.nl

Hoe gaat het met jou?

Jij hebt de innerlijke kracht om problemen te overwinnen en te bepalen hoe je een betekenisvolle invulling geeft aan je eigen leven. Daarin moet je niet belemmerd worden door psychische problemen. Hieronder lees je welke hulp wij jou kunnen bieden als het even niet zelfstandig lukt.

Hoe gaat het met uw kind?

- Vraagt u zich af waarom uw dochter zo slecht naar u luistert?
- Bent u op zoek naar begeleiding bij het omgaan met ADHD of autisme?
- Gaat u scheiden en bent u bang voor de emotionele gevolgen voor de kinderen?
- Is uw zoon erg stil en gaat het niet goed met hem op school?

Wanneer dit soort vragen u bezighouden of wanneer het u en uw kind niet goed lukt om zelfstandig de regie over uw eigen leven of dat van uw kind te voeren, kan goede hulp door deskundigen uitkomst bieden.

We helpen kinderen & jeugdigen met psychische problemen. We zijn jong van geest, toegankelijk en bieden vernieuwende persoonlijke zorg.

Over Lionarons GGZ

Lionarons GGZ is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jeugdigen, volwassenen en ouderen. We helpen snel door samen met u te bekijken hoe u de greep op het leven weer terug kunt krijgen.

Kinderen & Jeugd

Kinderen en jongeren met psychische problemen vragen om een persoonlijke aanpak, waarbij rekening wordt gehouden met hun dagelijkse leven, met name de situatie thuis en op school. De afdeling Kind en Jeugd streeft dan ook naar een optimale afstemming met ouders en leerkrachten en nauwe samenwerking met het sociale wijkteam, de huisarts en de regisseur vanuit de gemeente.

16-18 jaar

Jongeren hebben hun eigen problematiek die ze niet altijd graag met hun ouders bespreken (bijvoorbeeld problemen op school of thuis, somberheid, twijfels over seksualiteit of identiteitsvragen). Vandaar dat jongeren vanaf 16 jaar zelf met ons contact kunnen opnemen voor hulp.

Behandeling en begeleiding

Iedere jeugdige is anders. Vandaar dat wij een groot scala aan behandel- en begeleidingsmogelijkheden hebben dat individueel of in groepsverband wordt aangeboden. Bij individuele behandelingen wordt één op één gewerkt aan de behandeling van bijvoorbeeld eet- of slaapproblemen, problemen op school, angsten, somberheid of identiteitsproblemen. Tevens wordt bij kinderen tot 8 jaar de mogelijkheid van speltherapie geboden, waarbij zij al spelende leren om te gaan met vervelende of traumatische gebeurtenissen.

Hoe gaan we van start?

Met een verwijsbrief van de huisarts of een indicatie of beschikking van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) kunt u zich bij ons aanmelden. Na de aanmelding krijgt u een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Bij kinderen tot 16 jaar is het noodzakelijk dat beide (gezaghebbende) ouders toestemming geven voor de aanmelding.
Tijdens dit eerste gesprek bespreekt u de klachten en problemen met de hulpverlener. Soms is nader onderzoek nodig om een beter beeld te krijgen van de oorzaak van de klachten en de behandelmogelijkheden. Zodra duidelijk is wat er aan de hand is, legt de hulpverlener uit met welke zorg uw kind het beste geholpen kan worden. Samen stelt u een behandelplan op dat de leidraad zal zijn voor de hulpverlening. Om de geboden zorg zo efficiënt mogelijk te maken worden zogenaamde zorgpaden gevolgd. Een zorgpad beschrijft de onderdelen waaruit het onderzoek en/of de behandeling van een bepaalde diagnose bestaat.

Klik hier voor een compleet overzicht van de zorgpaden die afdeling Kind en Jeugd aanbiedt.

E-health of onlinetherapie

Lionarons GGZ maakt naast de persoonlijke sessies ook gebruik van internet om de behandeling zoveel als mogelijk op uw situatie af te stemmen. Zo kunt u ook thuis aan uw behandeling werken en informatie uitwisselen met uw behandelaar.

Wat zijn de kosten?

De gemeente waar de ouder(s) met gezag is ingeschreven, draagt de kosten voor de zorg. Voorwaarde is wel dat de gemeente hiervoor een beschikking heeft afgegeven. In geval van gescheiden ouders bepaalt het hoofdverblijf van het kind welke gemeente betaalt. De gemeenten vragen geen eigen bijdrage.

Onze behandelaren

Bekijk hier onze behandelaren bij Zorg de Keizer.

Contact

Voor meer informatie en/of aanmelding, kunt u contact met ons opnemen via onderstaande contactmogelijkheden.

Nieuws

Bekijk hier de nieuwsbrieven van Lionarons GGZ. U kunt Lionarons GGZ ook volgen op Facebook of Linkedin.

 

telefoon  088-1661100   email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    ga naar het nieuws

 

Lionarons GGZ

Keizersveld 9
5803 AM Venray

tel: 088-1661100
psychologie@zorgdekeizer.nl

Wij helpen u weer de regie te hebben over uw leven