Osteopathie


Osteopathie is een manuele, diagnostische en therapeutische benadering voor het behandelen van de mobiliteit van alle weefsels en voor het vaststellen van het aandeel hiervan in het ontstaan van ziekteverschijnselen. Voor een optimale functie heeft elke structuur in het lichaam een eigen specifieke mobiliteit. Daar waar deze verstoord is, is de osteopathische behandeling gericht op herstel van deze mobiliteit. Door het herstel van mobiliteit kan de functie geoptimaliseerd en pijn verminderd worden met als doel een betere gezondheid van de patiënt.

Wat zijn voorkomende klachten?

Rugklachten, nekklachten of andere gewrichtsklachten, uitstralende pijnen in been of arm, whiplash en andere posttraumatische klachten, sportblessures, RSI, tennisarm, huidklachten, bekkeninstabiliteit, verschillende hoofdpijnen zoals migraine en spanningshoofdpijn incontinentieproblemen, maag- en darmklachten, restklachten na operaties, menstruatiepijnen, vermoeidheidverschijnselen, stressklachten, kaakproblemen, evenwichtsklachten.
Kortom; alle beperkingen die zich lichamelijk uiten zijn osteopatisch behandelbaar.

Hoe wordt de diagnose gesteld?

Na de anamnese zal een onderzoek worden gedaan. Door specifieke tests kan de osteopaat een indruk krijgen van de verschillende organen, en hoe het met de beweeglijkheid van deze organen en bewegingsapparaat is gesteld. In eerste instantie zal het accent gelegd worden op het onderzoeken en behandelen van mechanische stoornissen. Een verzakking, verkramping, verklevingen al dan niet ontstaan door operatielittekens blijken bijvoorbeeld vaak de aanleiding te zijn voor verschillende klachten.

Na het onderzoek worden de gevonden beperkingen met de patiënt doorgesproken en wordt eveneens aangehaald hoe de klacht eventueel heeft kunnen ontstaan en wat de osteopaat hierbij kan betekenen.

Waaruit bestaat een behandeling?

De osteopaat werkt uitsluitend met de handen. Alle corrigerende handgrepen worden uitgevoerd terwijl de patiënt op de behandelbank ligt of zit. De osteopaat behandelt verschillende delen van het lichaam, dus niet alleen de plek waar de klacht zich bevindt. Organen, doorbloeding, bezenuwing en andere systemen die van invloed zijn op de klacht zijn onderdeel van de behandeling.

Hoe vaak wordt er behandeld?

De behandelfrequentie bij osteopathie ligt beduidend lager dan bij andere behandelingsmethoden, omdat het lichaam tijd nodig heeft zich aan de nieuwe bewegingswinst aan te passen. In de praktijk blijkt dit ongeveer een keer in de drie à vier weken te zijn. Tevens probeert men de patiënt inzicht te geven in wat de oorzaak van de verstoring binnen het lichaam is. Aandacht voor leefwijze en eigen verantwoordelijkheid zullen meewerken aan het gezond worden.
Ons streven is om binnen vier behandelingen resultaat te zien! Lukt het niet met vier behandelingen dan waarschijnlijk ook niet met zes of acht.

Hoe lang duurt een behandeling?

De behandeling duurt 35 minuten. Tijdens het eerste consult zal de osteopaat trachten zoveel mogelijk verstoringen in kaart te brengen. Tijdens de vervolgconsulten zal de osteopaat de bewegingsbeperking proberen te herstellen.

Geen klachten en toch behandelen?

Dat men regelmatig naar de tandarts gaat om problemen aan het gebit te voorkomen vindt men heel normaal. Maar dat we ook ons lichaam regelmatig laten controleren om te kijken of alles in orde is, komt maar zelden voor.
Eigenlijk zou iedereen er verstandig aan doen zich jaarlijks door een osteopaat te laten controleren. Reeds voordat een klacht zich manifesteert, geeft het lichaam voldoende signalen dat het niet optimaal functioneert! De osteopaat voelt en herkent deze signalen.

Tarieven en vergoedingen

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden een deel of zelfs de gehele behandeling. Vele vergoeden een x bedrag per jaar. Voor de juiste gegevens kunt u het beste uw polis of verzekeraar raadplegen.
Indien u in overleg komt met uw werkgever, dan heeft uw werkgever waarschijnlijk al aangegeven of u een eigen bijdrage betaald.

U heeft geen verwijzing van uw arts nodig om bij ons terecht te kunnen.

Leden van NRO en NVO

Wij zijn leden van het Nederlands Register voor Osteopathie. Dit wordt vaak afgekort met NRO. Zorgverzekeraars vragen ook wel eens naar het lidmaatschap van het MRO. Dit betekent hetzelfde, is echter de engelse vertaling; Member of Register of Osteopathy. Verder zijn we leden van de Nederlandse Vereniging van Osteopathie (NVO).

 

Privacyverklaring


Met betrekking tot de bescherming van uw privacy geldt het navolgende beleid;

Osteopathiepraktijk zorg de Keizer & Atlas garandeert voor zover mogelijk de bescherming van de privacy van alle bezoekers van de site en van de gegevens die wij van u noteren als u bij ons onder behandeling bent. Dat betekent dat wij ook van onze samenwerkingspartners maximale inspanningen verlangen bij het bewaken van persoonsgebonden gegevens.(huisarts, specialist, BIG verpleegkundigen, zorgverzekeraars, landelijke database van onze beroepsgroep en overige BIG zorgverleners)

Hieronder leest u welke persoonsgegevens wij verwerken, wat wij met deze persoonsgegevens doen, binnen welk wettelijk kader dat gebeurt en wat u kunt doen als u nog vragen hebt.

Verwerking van persoonsgegevens
In het kader van onze medische (BIG geregistreerde) dienstverlening, legt osteopathie praktijk zorg de Keizer en Atlas  gegevens vast (naam, woonplaats en adres, uw telefoonnummer, uw e-mailadres, uw BSN nummer en uw verzekeringsnummer en maatschappij). De NRO-geregistreerden van osteopathie praktijk zorg de Keizer en Atlas gebruiken deze gegevens voor de uitvoering van hun geneeskundige, osteopathie gerelateerde, handelingen.

Hiernaast worden gegevens verzameld over uw aandoening waarvoor u bij ons onder behandeling bent en eventuele relevante co-morbiditeiten.

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en onbevoegde toegang tot uw persoonsgegevens te voorkomen.

 

Beveiliging en bewaartermijn

De verstrekte medische gegevens worden beveiligd opgeslagen.

De praktijk bewaart de gegevens conform de wettelijke bepalingen rond het vastleggen van medische handelingen en geldende bewaartermijnen.

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt tenzij u daartoe toestemming hebt verleend.

Privacybeleid andere websites
Op www.zorgdekeizer.nl zijn links opgenomen naar andere websites. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van deze websites. Voor meer informatie daarover verwijzen wij u naar de betreffende websites.

 

Hebt u nog vragen over uw rechten en ons privacybeleid?
Stuur dan een mail naar ons email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als u vragen hebt over uw gegevens of als u deze wilt wijzigen, kunt u dit e-mailadres gebruiken.
Wij zijn u graag van dienst.

 

Wijzigingen privacy beleid
Wij behouden ons te allen tijde het recht voor ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vindt u echter altijd de meest recente versie. Bekijk daarom regelmatig ons privacybeleid op deze website.

- Geert Franssen Osteopaat D.O.-M.R.O.
- Maarten Linders Osteopaat D.O.-M.R.O.
- Diederik Vaes Osteopaat D.O. - M.R.O.
- Karin Overklift Osteopaat D.O. - M.R.O.

Keizersveld 9J
5803 AM Venray

tel: 0478-631000
osteopathie@zorgdekeizer.nl

Een betere gezondheid is ons doel